vrijdag 9 mei 2008

PSV.tv op Windows Media Center

Als voetbalfan leek het me wel leuk op de beelden van PSV.tv, Ajax.tv, Feyenoord.tv, enz. via mijn Windows Media Center te kunnen bekijken. Ik dacht: zal ik daar een apart programma voor ontwikkelen of probeer ik gebruik te maken van wat er al is? Meestal probeer ik voor de 2e optie te gaan, wat nu ook het geval was.

Wat er al is: de Media Center RSS Reader van OABsoftware voor Windows XP en Vista. Deze software is gratis te gebruiken. Alleen moet het wel geactiveerd worden, wat je kan doen door je te registreren.

Wat moet ik dan nog ontwikkelen: een programmaatje om intelligent de HTML van deze TV sites te verwerken tot RSS feeds, waar deze software goed mee om kan gaan. En dit is gelukt... helaas niet voor Feyenoord.tv want daar moet je je aanmelden om de beelden te mogen bekijken.
Iedereen die gebruik wil maken van mijn RSS feeds kan deze vinden op:
- PSV.tv
- Ajax.tv

Als je nog meer ideeën hebt voor het verwerken van dit soort webpagina's tot RSS feeds, dan laat je maar een berichtje achter op deze blog.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb geprobeerd Ajax TV te kijken via de rss link maar hij speelt helaas de videos niet af. Ik krijg meteen een Finished scherm. Ik gebruik MCE 2005.

Danny Scheelings zei

Ja, ik zie het probleem nu ook. Ik heb dit probleem zelfs als ik de website van ajax.tv zelf bezoek. Het lijkt iets met digitale rechten te maken te hebben. Helaas kan ik daar dus niets aan doen, maar moeten ze bij ajax.tv actie ondernemen.

Die feedburner feeds werken ook niet netjes. Die haal ik eraf!